Ga direct naar hoofd-inhoud »

Doorzoek site
                                Alle prijzen zijn inclusief BTW     © Denatuursteensite.nl
Volg ons :    Webshop keurmerk Valebo bouwmaterialen

Indian Summer leisteen 60x60 gecalibreerd op ca. 1cm

    Voorraadartikel: Ja


€ 51,50 per m²

Uw prijs:
€ 39,95 per m²

Palletprijs:
€ 38,50 per m²

    Bij minimale afname van een pallet of meer (extra voordelig):
  • Koop min. 46 BE's voor € 38,50 per m² en bespaar ca. 4 % extra
Snel overzicht
Natuursteensoort: leisteen
Kleur: purper / bruin
Land van herkomst: Brazilië
Oppervlak: breukruw
Dikte: gecalibreerd op ca. 1 cm
Toepasbaar buiten: nee
Aantal stuks p/m2: 2.78
Besteleenheid: 3 tegels

Besteleenheid (BE) : 1 / 1.08 m2

Indian Summer leisteen 60x60 gecalibreerd op ca. 1cm

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen
Details
Indian Summer. Een compacte Braziliaanse leisteen met een mooie purper - bruine, warme kleur.

Onderhouds informatie:

Cementsluierverwijderaar: Moller R55 Coating ( na droogperiode ): HG Golvpolish. Onderhoud ( Dagelijks/ wekelijks ): Moller P24. Onderhoud ( 1x per maand in het dweilwater ): HG Golvpolish.

Advies verwerking Braziliaanse leisteen. Door vermindering van de dikte van ca. 20 mm tot ca. 10 mm, veranderen de specifieke eigenschappen van genoemde materialen en daardoor ook de verwerking ervan. Daarom adviseren wij dit materiaal enkel te verlijmen. Eenvoudig gesteld wordt de onderzijde van de steen (onder invloed van het alkalisch aanmaakwater van lijm en mortel) groter dan de bovenzijde en kan daardoor gaan schotelen. Onderstaand volgt een advies van hoe met de geschetse problematiek om te gaan. Bijzonder gevoelig voor vervorming zijn meestal donkere gesteenten van het type sediment- of metamorfgesteente, omdat deze gesteenten de mineralen Serpetinide en Chloride bevatten, die beiden sterk kunnen uitzetten. Vanwege deze risico's moet de toe te passen lijm aan de volgende voorwaarden voldoen: * snelle opbouw van de hechting * snelle mechanische krachtopbouw (hechtsterkte) * gecontroleerde waterhuishouding tijdens en na het leggen * lage alkaliteit, geringe inwerking op de achterzijde van de tegels * beperking van de capillaire wateropname van de tegels * maximale kristallijne waterbinding (water gebonden door de cement) * hoge flexibiliteit De leisteen dient een aantal dagen te acclimatiseren in de te verlijmen ruimte. Zorg voor voldoende ventilatie tussen de leisteen door deze van elkaar te plaatsen m.b.v. bijv. houtjes. Algemeen voorstel verlijming Braziliaanse leisteen in grotere afmetingen en een dikte van 10 en 15 mm: * ondergrond grondig reinigen en stofvrij maken * leisteen tegels aan de te verlijmen zijde grondig reinigen o.a. van eventueel zaagstof, ongerechtigheden van het calibreren en in het gebouw laten acclimatiseren * tegelverlijming volgens de buttering-floating methode te verlijmen. wellen, zodanig dat er geen holle ruimten waarneembaar zijn (controleren).

De leisteen dient een aantal dagen te acclimatiseren in de te verlijmen ruimte. Zorg voor voldoende ventilatie tussen de leisteen tegels onderling.
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
Möller HMK R55 Grondreiniger 1 liter
€ 16,95 per stuk
Möller HMK P24 Edelzeep 1 liter
€ 13,95 per stuk
Ardex MG Duurzame voeg Steengrijs 25 kg


€ 124,50 per stuk

Uw prijs: € 107,50 per stuk

Ardex P 51 Hecht- en voorstrijkdispercie 1 kg


€ 32,00 per stuk

Uw prijs: € 27,50 per stuk